Што одговараат мајките на најважните прашања за дневната хигиена:

Како го научивте вашето бекутанче само да ги мие рачињата?

Мислам дека тоа го научи од градинка,бидејќи оди уште од 9 месеци. Кога наполни 3 год. и можеше со рачињата да ја стаса чешмата во купатило, само му реков да ги измие рацете и знаеше што и како треба да направи… Сега има и посебно пешкирче во купатило со името на него – Давид…

Кате, родител на Давид

Бекутанчето Мила научи да ги мие рачињата во градинка и продолжи да ја применува таа навика и дома сама си ги мие се поткачува на столче и сама си ги мие.

Маја, родител на Мила