Што одговараат мајките на најважните прашања за капењето:

Кој е вашиот совет за правилно држење на бебето при капење?

Во легната положба на грб,со едната рака му ја држиме главата па така можеш да го избањаш убаво ние така го бањаме нашиот Јордан

Соња, родител на Јордан

Се држи со раката за месето со лицето свртено надоле и се полева со вода ,а подоцна се свртува со лицето нагоре држејќи го за грпчето и се полева и капењето е завршено :) Јас моите две сонциња Теонија и Елена ги бањав така

Маја, родител на Теонија и Елена

Совети од д-р Кети: